Trendovi u uređenju kupaonica

Svaka godina donese neke uzbudljive novitete u svijetu dizajna interijera. Trendovi se uglavnom redovito mijenjaju, ali neki klasici nikada ne izlaze iz mode.

1. PRIRODNI MATERIJALI


Pločice s uzorkom kamena ili drveta nježnih boja prikazuju ljepote materijala koje možemo pronaći u prirodi, a mogu biti i teksturirane i nježnije obrade. Njihove teksture i nijanse vrlo se lako uklapaju u sve stilove uređenja.

Mirage, kolekcija Norr

Mirage, kolekcija Elysian

Mirage, kolekcija Lagoon

Mirage, kolekcija Koru

2. OKRUGLA OGLEDALA


Okrugla ogledala izgledat će prekrasno u svakom prostoru, a pružit će i dodatni balans između oštrih rubova četvrtastih ormarića, postolja, umivaonika ili polica. Nedostatak oštrih kuteva na ogledalu osigurat će dodatni osjećaj mekoće i topline u vašoj kupaonici, pogotovo ako se odlučite za ogledalo s ugrađenom rasvjetom.

Globo, kolekcija OPI

Ogledalo Alape

3. PLOČICE S METALIK ODSJAJEM


Pločice industrijskog stila još su uvijek u modi, ali sada su dobile novu dimenziju - metalik odsjaj. Ovaj atraktivan stil pločica dobio je i novu paletu boja među kojima su posebno zanimljivi narančasti, plavi i zeleni tonovi.

Mirage, kolekcija Lemmy

Mirage, kolekcija Lemmy

Mirage, kolekcija Lemmy

4. MIJEŠALICE U BOJI


Osim klasičnih sjajnih krom miješalica, sada su dostupne i mnoge druge obrade i boje kao što su bakar, crna ili zlatna u završnoj mat obradi. Biranjem ovih bogatih stilova kupaonica će zasigurno izgledati glamuroznije i raskošnije.

Zucchetti, kolekcija Agora

Zucchetti, kolekcija Brim

Zucchetti, kolekcija Helm

Zucchetti, kolekcija Medameda

5. SANITARIJE U BOJI


Osim pri odabiru miješalica, s bojama se možete poigrati i pri odabiru sanitarija. Umjesto standardnih sanitarija bijele boje, odvažite se na crnu ili sivu wc školjku te zeleni ili čak rozi umivaonik koji će vašu kupaonicu pretvoriti u najljepšu prostoriju doma. Dostupni su u raznim oblicima, veličinama, materijalima i teksturama koji ih čine jedinstvenima i karakterističnima.

Globo, kolekcija OPI

Globo, kolekcija OPI

Globo, kolekcija OPI

6. POSTOLJA I UMIVAONICI KOJI PLIJENE PAŽNJU


Dodatan spremišni prostor u kupaonici uvijek je prijeko potreban, a ovi pažljivo dizajnirani ormarići u kombinaciji s elegantnim umivaonicima pravi su pogodak. Dostupni su u raznim atraktivnim kombinacijama boja i obrada uz minimalnu tankoću stijenki. Postolja obložena staklom u boji pravi su dizajnerski komadi koji će se istaknuti u vašoj kupaonici.

Artelinea, kolekcija Alexander

Artelinea, kolekcija Alexander

Artelinea, kolekcija Alexander

Artelinea, kolekcija Quadra


7. TERRAZZO


Široka paleta boja i uzoraka terrazzo pločica već godinama osigurava njihovo mjesto na ljestvici popularnih trendova. Koju god varijaciju ove kreativne pločice izabrali, jamčit će upečatljiv i drugačiji izgled. Šarene pločice terrazzo uzorka sjajno će djelovati u kombinaciji s elementima pastelnih zelenih ili narančastih boja, dok će se one u mirnijoj, sivkasto bijeloj varijanti odlično uklopiti uz drvo ili tamnije tonove.

FMG, kolekcija Venice Villa

FMG, kolekcija Venice Villa


8. MIJEŠALICE IZ ZIDA


Trendovi u uređenju kupaonica sve više teže jednostavnim i elegantnim rješenjima pa se tako i kupaonska oprema pokušava svesti na što sofisticiranije opcije. Miješalice iz zida u tušu ili nad umivaonikom idealan su izbor za postizanje ovakvoga dojma.

Zucchetti, kolekcija Nude

Zucchetti, kolekcija Nude

Dornbracht, kolekcija Vaia

9. MRAMOR


Bezvremenska elegancija pločica s uzorkom mramora u kupaonicu će unijeti dašak otmjenosti. Osim klasičnih bijelih pločica s crnim žilama, danas su nam dostupne mnoge interpretacije mramora pa ih tako možemo pronaći u raznim bojama i varijacijama, od bijele s atraktivnim zlatnim žilama do dubokih zelenih tonova prošaranih raznobojnim žilama.

FMG, kolekcija MaxFine Marmi

Mirage, kolekcija Cosmopolitan

FMG, kolekcija MaxFine Marmi

10. VELIKI FORMATI


Ako ste ljubitelj mramornog efekta, onda sigurno želite da žila što dulje "teče". Zato su tu pločice ogromnih formata koje stvaraju zaista impresivan dojam. ⁠Osim što svojim velikim formatima omogućuju što manje fuga, vrlo su zahvalne i za održavanje. Otporne su na mrlje, plijesan, kemikalije, visoke temperature i smrzavanje, a osim u kupaonici, mogu se iskoristiti i za izradu kuhinjskih otoka, radnih površina, stolova i još mnogo toga.

FMG, kolekcija MaxFine Gemstone

FMG, kolekcija MaxFine Marmi

Nadamo se da su vam ovi savjeti pomogli u planiranju i dizajniranju vaše nove kupaonice, a mi ćemo vam pomoći u realizaciji vaših želja. Posjetite nas u salonima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Dubrovniku!

Pogledaj još i

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »