Scroll to content

Ventilirane fasade

Iz tvornice Mirage proizašao je još jedan sofisticiran sistem koji dokazuje tehnološki napredak- ventilirane fasade.

Ventilirane fasade sastoje se od aluminijske podkonstrukcije na koju se lijepe ili mehanički montiraju porculanske ploče. Takav sustav oblaganja građevine osigurava protok zraka između dvije površine: zrak u komori pomiče se konvekcijom stvarajući mikroventilacijski efekt koji omogućava zidovima zgrade da dišu. Ventilirana fasada od porculanskih ploča također zaustavlja prodor kišnice i leda u zidove.

Ugradnjom ovakvog izolacijskog sistema uklanjaju se toplinski mostovi, smanjuje se disperzija topline zimi i nakupljanje topline ljeti, a sve to u korist uštede energije i udobnosti ljudi u zgradi.

Porculanske ploče koje se primjenjuju kod ventiliranih fasada ne upijaju prašinu i prljavštinu te zadržavaju postojanu boju čime se dokazuju visoke tehničke i estetske performanse.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »