Kopiraj stil: bezvremenska ljepota sive kupaonice

Sive kupaonice bezvremenski su klasik. Odgovaraju svim trendovima i stilovima, a njihove neutralne boje pružaju opuštajuće trenutke u ubrzanom životnom tempu.

Pogledajte kako smo našu kupaonicu uredili u sivim tonovima te joj s nekoliko zanimljivih detalja dali živost i eleganciju.

Zidovi

Sva četiri zida iste nijanse sive boje ponekad mogu djelovati monotono i beživotno. Zato je zgodno poigrati se nekom drugom nijansom sive boje ili čak pločicama s uzorkom.

U ovoj kupaonici naglasili smo zid iza umivaonika koristeći tamniju nijansu sive boje iz kolekcije Kent, brenda Vives.


Vives, Kent-R, boja gris, 32 x 99 cm. 245,00 kn/m2, lagerski program

Ako želite razigrati zid nekim uzorkom, to će također unijeti šarm u vašu kupaonicu. Pri odabiru pločica s uzorkom, možete se odlučiti na pločice s ravnom površinom koje su zahvalne za održavanje tamo gdje ima puno vode, kao u tušu.


Vives, Corwen-R, boja nieve, 32 x 99 cm. 245,00kn/m2, lagerski program

Za poseban vizualni efekt možete izabrati i 3D pločice koje će unijeti dodatnu dinamiku na zidove.


Vives, Minety-R, boja nieve, 32 x 99 cm. 245,00 kn/m2, lagerski program

Pod

Pod smo prekrili sivim pločicama u imitaciji betona te u dimenziji 80 x 80 cm. S većom dimenzijom pločica na podu imati ćete i manje fuga, što pozitivno utječe na čistoću kupaonice budući da se u fugama zadržavaju prljavštine. 

Vives, Laverton, boja gris, 80 x 80 cm. 259,00 kn/m2, lagerski program

Umivaonik

Pri odabiru umivaonika odlučili smo se za ekskluzivni talijanski brend Artelinea poznat po svojem profinjenom dizajnu i visokoj kvaliteti. Iako izgleda kao da je od stakla, umivaonik je izrađen od materijala Opalite- izuzetno otporan i čvrst materijal sastavljen od silicijskog pijeska i drugih plemenitih minerala.

Ladice su izvana obložene staklom, a u širokoj paleti boja mi smo se odlučili za bijelo sjajno staklo.


Artelinea, Opalite umivaonik i Monolite 18 dupli ladičar s bijelim sjajnim staklom, dužina 165 cm, visina 43 cm, dubina 53 cm. 
Ukupna cijena 50.985,00 kn, po narudžbi 

Ogledalo

Kako bi vaša svakodnevna rutina bila obasjana dovoljnom količinom svjetlosti, odabir ogledala s integriranom LED rasvjetom vrlo je praktično rješenje.
Za dodatni ambijentalni ugođaj izaberite ogledalo s pozadinskom rasvjetom. 


Artelinea, Flash, integrirana i pozadinska LED rasvjeta, 165 x 80 cm. 12.420,00 kn, po narudžbi

Miješalica za umivaonik

Miješalice koje su svojom jednostavnošću i dizajnom osvojile dizajnerski svijet svakako su Pan miješalice brenda Zucchetti. U ovoj kupaonici odlučili smo se na podžbuknu varijantu. Postavljanjem podžbuknih miješalica stvara se vizualna čistoća prostora te se smanjuju površine za nakupljanje kamenca. Miješalice iz ove kolekcije dostupne su u raznim završnim obradama (bijela, crna, nickel, zlatna,…), a mi smo se odlučili za krom obradu.


Zucchetti, Pan, podžbukna miješalica za umivaonik, krom obrada + podžbukno tijelo. 2.199,00 kn, lagerski program

Kada

Ako vam tlocrt dozvoljava, stvorite mali spa u vašoj kupaonici- odaberite kadu u kojoj ćete se opuštati nakon radnog tjedna uz laganu glazbu i čašu vina. Mi smo se odlučili za samostojeću mat kadu brenda Aquaestil. Kada je proizvedena od kompozitnog materijala Aston, a to je prirodni mineral u prahu povezan poliesterskom smolom i obojan prirodnim pigmentom. Aston materijal otporan je na sve vrste kemijskih i fizičkih utjecaja te pruža svilenkasti osjećaj.


Aquaestil, Titan Long Round samostojeća kada, 170 x 75 cm. 18.876,00 kn, po narudžbi
Aquaestil polica za kadu. 792,00 kn, po narudžbi

Miješalica za kadu

Odabirom miješalica za umivaonik, tuš i kadu iz iste kolekcije stvara se stilska usklađenost. Stoga smo za kadu odabrali samostojeću miješalicu iz Pan kolekcije. 


Zucchetti, Pan, samostojeća miješalica za kadu-set, krom obrada. 8.098,00 kn, lagerski program

Tuš kabina

Talijanski brend tuš kabina Samo definitivno prednjači u dizajnu i kvaliteti. Njihove tuš kabine odlikuju visokim dizajnom, dugotrajnošću i jednostavnim održavanjem. U našu kupaonicu odlučili smo postaviti tuš kabinu s kliznim vratima iz kolekcije Acrux.


Samo, Acrux, tuš kabina s kliznim vratima i fiksnim panelom. 10.908,00 kn, po narudžbi

Miješalice za tuš

Iz Pan kolekcije odabrali smo podžbuknu miješalicu za tuš te ju kompletirali ostalim elementima minimalističkog dizajna. 


Zucchetti, Pan, podžbukna miješalica za tuš u krom obradi + podžbukno tijelo. 1.630,00 kn, lagerski program

Za dodatan dizajnerski touch, umjesto klasične tuš slušalice, odaberite tuš slušalicu drugačijeg, a zavodljivog izgleda.

Zucchetti, tuš slušalica. 224,00 kn, lagerski program
Zucchetti, izljev i držač tuš slušalice. 1.004,00 kn, lagerski program
Zucchetti, tuš crijevo, duljina 150 cm. 190,00 kn, lagerski program


Zuccheti, kišni tuš promjera 25 cm, nehrđajući čelik i i silikonske mlaznice. 1.420,00 kn, lagerski program
Zucchetti, držač kišnog tuša. 525,00 kn, lagerski program

Tuš kada

Pri odabiru tuš kade odlučili smo se za tanku, elegantnu i kvalitetnu tuš kadu brenda Villeroy & Boch. Tuš kada proizvedena je od materijala Quaril, a to je kompozitni materijal od kvarca i akrila izuzetne čvrstoće i stabilnosti. 


Villeroy & Boch, Futurion Flat, 140 x 90 cm, visina 1,7 cm. 3.950,00 kn, lagerski program

Sanitarije

Nakupljanje kamenca i nečistoća u wc školjci stvar je prošlosti uz Directflush brenda Villeroy & Boch. Riječ je o proizvodnji wc školjki bez podvijenog ruba. Školjke bez takvog ruba omogućavaju jednostavnije čišćenje, a time i viši stupanj higijene.

Za našu kupaonicu odabrali smo bide i wc školjku iz kolekcije Subway 2.0 zbog njihovog kompaktnog dizajna i kvalitete.


Villeroy & Boch, Subway 2.0, directflush + tanka sporospuštajuća daska, 56 x 37 cm. 3.408,00 kn, lagerski program


Villeroy & Boch, Subway 2.0, bide, 56 x 37 cm. 1.880,00 kn, lagerski program
Zucchetti, Pan, miješalica za bide s pomičnim izljevom. 1.379,00 kn, lagerski program 

Kombiniranjem neutralnih sivih tonova i bijelih elemenata stvorit ćete modernu kupaonicu koja odiše elegancijom. Kupaonicu dekorirajte živim biljkama, ručnicima u boji, manjim kupaonskim tepisima i vašim osobnim predmetima kako biste svojoj kupaonici dali svoj personalizirani potpis. 

Pogledaj još i

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »