Savjeti za uređenje kupaonice: kako malim trikovima napraviti velike promjene

Uređenje kupaonice je kompleksan projekt u kojem se mora pronaći dobar balans između toga da se zadovolje tehnički aspekti i funkcionalnost te vlastite želje i estetika. Zadatak svakog uređenja kupaonice jest pretvoriti tu prostoriju u modernu spa oazu. Nakon hladnih mjeseci i zimskog sna, došlo je vrijeme da se realiziraju i mali i veliki zahvati u vašoj kupaonici. Stoga vam donosimo 10 korisnih savjeta i trikova za proljetni makeover kupaonice.


1. vrući hit su umivaonici u boji

Izvrstan način da kupaonica dobije suvremen izgled je odabir umivaonika u boji. Umivaonik u boji pokazatelj je dobrog dizajna i sklada s ostalim elementima u kupaonici. Danas postoji zaista široka paleta boja sanitarija koje će kupaonicu učiniti modernom - od nježne bež ili sive pa sve do upečatljive zelene, ružičaste ili plave. 

2. klasika suvremenog izgleda 

Ukoliko niste ljubitelj umivaonika i wc školjki u boji, a svejedno želite napraviti odmak od klasičnog sjajnog umivaonika bijele boje - mat obrada je idealno rješenje! Završna mat obrada omogućit će vam da zadržite bijeli umivaonik i bijelu wc školjku, a pružit će vašoj kupaonici moderan i svjež izgled.


3. naglasite jedan zid

Najuzbudljivije su kupaonice s efektnim pločicama. Bez obzira na to kakve pločice odaberete, postoji jednostavan recept kako kupaonicu pretvoriti u ugodan prostor. Izaberite jedan zid koji ćete naglasiti - to je zid koji će plijeniti poglede. Najčešće je to zid u tušu ili zid na kojem je umivaonik. Taj zid istaknite pločicama koje se razlikuju od ostalih zidova, a to možete učiniti na jedan od sljedećih načina:

- postavite pločice s uzorkom
- postavite pločice koje su tamnije ili svijetlije od ostala 4 zida kupaonice
- ako želite sve zidove u istoj boji, na jedan postavite pločice u formi mozaika


Kod osmišljavanja kupaonice prvo izaberite pločice za podove i zidove. Porculanske i keramičke pločice iz naše ponude omogućit će vam da dizajnirate kupaonicu kakvu poželite. 


4. miješalice u boji su in

Kao i bijeli sjajni umivaonici, miješalice u krom obradi (srebrna boja) ponekad mogu ostaviti dojam zastarjelog dizajna. Stoga razmislite o miješalicama koje su nekoj drugoj obradi. Tamne miješalice su vrlo popularne jer djeluju otmjeno i luksuzno. Profile na tuš kabini i boju galanterije također uskladite s bojom miješalica.

Iako djeluju osjetljivo, sve obrade miješalica jednostavno se održavaju. Ne koriste se agresivna sredstva ni grube spužvice.


5. ogledalom stvorite dojam veće kupaonic

Kod odabira ogledala definitivno djeluje pravilo- što veće, to bolje- jer ogledalom prividno povećavamo prostor. 


6. dizajnirajte elegantnu kupaonicu novim izgledom mramora

Bez obzira na njihovu vječnu ljepotu, "mramorne" bijele pločice sa sivim žilama ponekad mogu djelovati dosadno. Pločice za kupaonicu s novim izgledom mramora stvorit će taj osjećaj luksuza, a djelovat će vrlo osvježavajuće.


7. pločice koje privlače pažnju- terrazzo

Terrazzo pločice jako su atraktivne, odlične za kombiniranje s drugim materijalima i bojama i zahvalne za održavanje. Dostupne su u jako širokoj paleti boja- od bijelih i bež do žutih i zelenih, pa se odlično uklapaju u sve stilove.




8. nasadni umivaonici su privlačni i praktični

Nasadni umivaonik vrlo je praktičan jer oko njega dobivate iskoristivu površinu za odlaganje kozmetike. Zbog široke ponude dimenzija i oblika, vrlo jednostavno će se uklopiti u sve kupaonice- od najvećih do najmanjih. 


9. više prostora oko umivaonika, a manje površina za čišćenje

Zidne miješalice oslobodit će prostor oko umivaonika i na kupaonskoj ploči za odlaganje kozmetike. Podžbukne miješalice djeluju elegantnije i modernije, a uz to, oko podžbuknih miješalica se zadržava manje vode pa se time stvara i manje kamenca.



10. trik za manje kamenca na miješalicama

Ovo je jedan zahvalan savjet kod odabira miješalice- na ravnim površinama zadržava se više kapljica vode pa se time brže stvaraju mrlje od kamenca. Na zaobljenim miješalicama se kapljice vode manje zadržavaju pa se tako i manje kamenca stvara. 



Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »