Miješalica na zidu ili na umivaoniku- koju odabrati?

Uređujete kupaonicu i ne možete odlučiti između podžbukne ili nadžbukne miješalice? Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći u odabiru.

Prije svega, malo teorije. 

Nadžbukna miješalica- ona čiji je sistem miješanja vode izvan zida. To su najčešće miješalice koje se montiraju na umivaonik ili pored umivaonika.

Zucchetti, Pan

Zucchetti, ZXS


Podžbukna miješalica- ona čiji se sistem miješanja vode “sakriva” unutar zida. Taj sistem miješanja vode naziva se podžbukno tijelo. Prije postavljanja podžbuknog tijela potrebno je točno odrediti poziciju umivaonika, to jest, miješalice. Svaka miješalica ima točno propisano koje podžbukno tijelo je potrebno montirati, no vrijedi univerzalno pravilo- miješalica i podžbukno tijelo moraju biti od istog brenda. 

Dornbracht, Meta

Dornbracht, Vaia

I jedan i drugi tip miješalice svakodnevno pronalaze svoje mjesto u kupaonicama diljem svijeta, a mi ćemo vam predstaviti nekoliko njihovih mana i prednosti. 


Nadžbukne miješalice- prednosti

- lako se mogu promijeniti ako vam dosade

- lako se može promijeniti njihova pozicija oko umivaonika

Nadžbukne miješalice- nedostaci 

- zauzimaju određenu površinu na umivaoniku ili oko umivaonika, a u malim kupaonicama svaki centimetar je važan

- oko njih se zadržava više vode i kamenca što zahtjeva detaljnije čišćenje

Zucchetti, Bellagio

Podžbukne miješalice- prednosti

- kupaonici daju minimalistički look

- imaju manje površine za nakupljanje kamenca čime su jednostavnije za čišćenje

Podžbukne miješalice- nedostaci

- jednom kad se podžukno tijelo montira u zid, vrlo teško je naknadno mijenjati poziciju miješalice

Zucchetti, Brim


Ne postoji pravilo koje su bolje ili ljepše već odabir ovisi o individualnim željama i potrebama. Ono što je bitno je kvaliteta miješalice. Prije odabira, posavjetujte se s našim prodajnim savjetnicima kako biste odabrali najbolje za svoju kupaonicu. 

Povezani članci

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »